Av rädsla för att handelskriget mellan USA och Kina ska påverka verksamheten har stiftelsen bakom öppenkodskärnan Risc-V beslutat att flytta den legala hemvisten från USA till Schweiz, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Intel har författat ett brev där det ber om ursäkt för sommarens och höstens allt mer försenade leveranser av pc-processorer. För många kommer förseningarna tyvärr att fortsätta. Om du i dagarna får ett telefonsamtal från Intel är risken att du möts av ett dystert besked.
Taiwanesiska Vecows nya industridatorer i SPC-5000-serien, finns i två temperaturintervall, med fyra olika processorer i Intels familj Whiskey Lake och med olika gränssnittskombinationer.
Linux och realtid – låter som ett omaka par. Men Microchip har en resolut lösning som utnyttjar att minnessystem och Risc-V-kärnorna är konfigurerbara i FPGA-systemkretsen PolarFire.
Branschen lägger just nu sista handen vid en ny standard för datormodulmarknaden med högre prestanda än ETX/XTX och Com Express. Com-HPC heter denna formfaktor vars livscykel nu snart startar.
AI-tillämpningar inom deep learning är nyckeln till en ny era med högre produktivitet där den mänskliga kreativiteten kompletterats och förstärkts av maskiner.
Teknikkonsulten Qrtech är lite av en doldis. Företagets tekniska kompetens är extremt hög både inom hård- och mjukvara, menar Patrik Sahlsten, som just tagit plats som vd på företaget. Den delen ska förbli, men framåt vill han att Qrtech ska synas mer, bli starkare inom funktionsutveckling samt ännu mer aktivt försöka dra nytta av sin djupa fordonskompetens inom andra industrigrenar.
Uppsalaföretaget IAR – ett världsledande namn inom kompilatorer för inbyggnadsprocessorer – öppnar ett kontor i Taipei i Taiwan. RISC-V och säkerhetslösningar driver utvecklingen.
En systemkrets till ett röststyrt headset som lanseras nästa höst blir den första kommersiella produkten där det finska snålprocessorbolaget Minimas teknik sänker energiförbrukningen. Företaget satsar nu hårt på att ta fler affärer och omvandla dem till kommersiella produkter.
Intel har böjar leverera fungerande kretsar till utvalda kunder av Stratix 10 GX, en FPGA med 10,2 miljoner logikelement, vilket är störst i världen, enligt företaget.
Amazon Web Services har integrerats med Arm-versionen av IAR:s mjukvaruutvecklingsverktyg Embedded Workbench – du kan läsa av TCP/IP-gränssnittet från molnet, öppna MQTT-paket, undersöka en skuggbild av enheten du utvecklar och inspektera och styra molnkommunikationen med IoT Core.
De smarta och uppkopplade produkterna blir allt fler men hur fungerar de och hur påverka de oss? Den 5:e december lanseras ett NTA-tema – en sorts experimentlåda – för mellanstadiet som ska ge svar på frågorna.
Xilinx har det redan, liksom Intel. Nu är det Achronix tur att lansera ett FPGA-kort med PCIe-buss. Precis som konkurrenterna är tanken att underlätta för alla som behöver accelerera sina algoritmer.
Japansk hybridprocess bäddar för extremt strömsnåla styrkretsar.
En självkörande cykel, en vattenmätare som inte blir våt och ett fönster som mörknar i solen – det är några av kandidaterna till årets inbyggnadspris Embedded Award, som delas ut i samband med mässan Embedded Conference Scandinavia.
Stöd för version 17 av programspråket C++ 17 är en av nyheterna i den senaste versionen av det realtidsoperativsystemet VX Works från amerikanska Wind River.
Advantechs gateway WISE-710 bjuder in gamla M2M-enheter i de nya IoT-systemen – den talar deras språk. Dessutom har den en autentiseringskrets från Microchip
Utvecklingsplattformen Vitis ska ge mjukvaruutvecklare och AI-specialister tillgång till den heterogena hårdvara som finns i dagens mest avancerade FPGA:er utan att de behöver förstå de underliggande detaljerna.
Microchips gamla lösning för betrodda enheter (trusted platforms) krävde en minsta beställning på 100 000 kretsar. Nu har företaget ett nytt erbjudande som bara kräver fyratusen enheter. Eller till och med så få som tio, om du nöjer dig med en standardlösning och basfunktionen autentisering.
Konsultbolaget ÅF Pöyry har förvärvat CTT Systems elektronikenhet i Gustavsberg med tiotalet anställda. Förvärvet stärker ÅF inom produktutveckling, underhåll och support.
Sida 1 av 193
Från miljontals datapunkter till ett enda klick – vad blir nästa steg för deep learning i...
I Impedansanpassade ledare på mönsterkort är snarare regel än undantag idag. Typiskt är 50 Ohm...
Svårtillgängliga områden som vindparker är uppenbara användningsområden för multifysiska digitala...