JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo testar tunga eldrivna lastbilar

Volvo Lastvagnar startade nyligen försäljning av elektriska lastbilar för stadstransporter. Nu skissar företaget på fortsättningen: tyngre lastbilar för anläggningstransporter och regional distribution.

– Våra konceptbilar utforskar och demonstrerar olika lösningar för framtiden samtidigt som de ger oss möjlighet att utvärdera marknadens och samhällets intresse, säger Roger Alm som är vd för Volvo Lastvagnar i ett pressmeddelande.  

Ett antal utvalda kunder i Europa ska genomföra pilottester med ett litet antal eldrivna tunga lastbilar för anläggningstransporter och regional distribution. En mer omfattande kommersialisering ligger längre fram i tiden.

– Hastigheten för att genomföra en elektrifiering beror på ett antal faktorer. För det första krävs en omfattande utbyggnad av laddinfrastrukturen, och för det andra måste de regionala kraftnäten kunna leverera tillräcklig effekt på lång sikt. Ekonomiska incitament är dessutom nödvändiga för att få fler åkare att investera i elfordon, säger Lars Mårtensson, som är Miljö- och Innovationschef på Volvo Lastvagnar i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)